Индийци ще строят 30-хиляден град край Созопол

събота, 23 февруари 2008 г.

Индийци ще строят 30-хиляден град край Созопол

Над 70 млн. евро се борят да вложат трима индийци в издигането на 30-хиляден град край созополското село Росен. Засега грандиозният проект е замразен заради заведено от земевладелците в региона дело. Искът е срещу извършените изменения на териториалния устройствен план в землището на Росен. Внесен е в Бургаския административен съд преди броени дни. Зеленият град трябваше да се простира върху 3500 декара. В комплекса ще се издигат десетки суперлуксозни хотели, жилищни кооперации и еднофамилни къщи със самостоятелни басейни.

Инвеститори в бъдещото ваканционно селище са индийските бизнесмени Прамод Батежа, Бал Синдх Сидху и Гурмахил Синдх Махал чрез компанията си Балма ООД. Техен партньор от българска страна е олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Асен Златев. В комплекса е предвиден и терен за промишлени нужди, на който ще се отглеждат животни, земеделски култури и цветя. Така летовниците ще могат да се забавляват, като се учат да прекопават царевица или гледат крави.

в-к Стандарт

1 коментар:

mizla каза...

Борят се да вложат над 70 млн. ли? Не ми се вярва. Виж защо: http://www.bgimot.com/component/option,com_imoti/task,view/id,6633/