56 фирми участват в Панаира на туризма

събота, 16 февруари 2008 г.

56 фирми участват в Панаира на туризма

Общо 56 фирми участват тази година в 31-вото изложение на Панаира на туризма и свободното време. Форумът на професионалистите в тази област се провежда под егидата на Варненската туристическа камара и домакинството на Двореца на културата и спорта.

Сред фирмите-участници преобладават тези за обзавеждане на хотели и ресторанти, стана ясно на проведената преди откриването пресконференция.

Председателят на Варненската туристическа камара доцент Марин Нешков заяви, че в рамките на панаирната програма основно място ще заемат дискусиите, свързани с условията и възможностите за по-ефективно усвояване на средствата по европейските фондове – и по-специално по оперативната програма Регионално развитие.

В тази връзка на пресконференцията присъства и Антонина Дончева – началник на Североизточния регион за планиране по оперативната програма. Тя заяви, че съгласно 121-во постановление на МС, работещите всички Оперативни програми е трябвало да представят годишните си програми до 31 януари т.г.

По думите й интересът към ОП Регионално развитие е много голям и се очаква до края на февруари да има “бум" от кандидатстващи с проекти. Цялата годишна програма е за близо 1 милиард и 500 000 лева, каза още Дончева.

Няма коментари: