Бургаска фирма строи вили в Рибарица

понеделник, 18 февруари 2008 г.

Бургаска фирма строи вили в Рибарица

В община Тетевен са постъпили три инвестиционни предложения на бургаската фирма Санта Мария ЕООД. Те предвиждат изграждане на еднофамилни жилищни сгради на два етажа за краткотраен вилен отдих в землището на старопланинския курорт Рибарица. Според информационната система ДАКСИ дружеството е собственост на Каварна Спейн 2006, което се управлява от Хуан Рохас и Фернандо Висенте.

В местността Стара Рибарица на площ 9.5 дка се предвижда реализирането на проект със 7 жилищни сгради за почивка с общ капацитет на обекта 70 легла. Другите две инвестиционни намерения на Санта Мария са за строителство на общо 13 сгради в имоти, намиращи се в местността Дебелщица, с обща площ 15.2 дка, като инвеститорът предвижда капацитетът им да е 120 легла.

За инвестиционното намерение в местността Стара Рибарица Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Плевен е решила да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда. Там испанци също са заявили интерес да изградят ваканционен комплекс с близо 85 хил. кв.м разгъната площ.

Няма коментари: