Българските имоти губят привлекателност сред британците

четвъртък, 14 февруари 2008 г.

Българските имоти губят привлекателност сред британците

България губи привлекателността си за британските купувачи на недвижими имоти.

Изданието посочва, че вследствие на глобалната кредитна криза покупките на български имоти на цена между 45 000 и 90 000 евро от страна на британски инвеститори са спаднали рязко.

Миналия месец в Банско са били продадени само 30 апартамента и повечето от купувачите са гърци и руснаци. За сравнение преди две години британци и ирландци са купували повече от 500 имота на месец, обясняват представители на агенции за недвижими имоти, базирани в София.

Този спад подсказва, че вероятно бумът на продажба на имоти в страната, фокусиран най-вече в Банско и черноморския курорт Слънчев бряг, вече е свършил.

Според някои от българските агенции за недвижими имоти половината от британските инвеститори, които са закупили имот в България преди около 4 години, сега се опитват да продадат собствеността си.

Британските инвеститори са разочаровани от ниското качество на строителството и липсата на грижи от страна на предприемачите към околната среда.

В последните шест месеца 60 на сто от продажбите в България са на руснаци, 10 на сто - на гърци и поляци и само 30 на сто - на британци, които за сравнение преди две години са били 90%.

Няма коментари: