Царево изнася фронтофиси в Ахтопол и Лозенец

четвъртък, 14 февруари 2008 г.

Царево изнася фронтофиси в Ахтопол и Лозенец

Изнесени фронтофиси в Лозенец и Ахтопол ще има общинската администрация на Царево до лятото. Това включва решението на Общинския съвет за новата численост и структура на администрацията, гласувано на последната сесия. Изпълнението на тази част е възложено на кмета. Той ще трябва да пренасочи кадри от други работни места, защото за двата фронтофиса не са предвидени нови щатни бройки.

Царево ще има втори зам.кмет с ресор програми на ЕС, управление на собствеността и туризъм. Това е една от 10-те нови щатни бройки, с които се увеличава общинската администрация според гласуваната нова структура. Създават се два нови отдела – правен и по строителен контрол.

“Новите щатове и промените в структурата са резултат от процесите, които текат в общината през последните години – интензивно строителство, явен ръст в развитието на туризма и заедно с това грижа за опазване на околната среда. Не е въпрос на мода, а на крайна необходимост община като Царево да има ресорен зам.кмет и специалисти по евроинтеграция”-коментира кметът Петко Арнаудов.

Няма коментари: