Хотелите в Австрия пълни за Евро 2008

събота, 16 февруари 2008 г.

Хотелите в Австрия пълни за Евро 2008

Почти всички места в хотелите на четирите австрийски града, които ще посрещнат Европейското първенство, вече са резервирани от феновете. Независимо от това, че до началото на шампионата, който ще се проведе в Австрия и Швейцария, остават повече от три месеца, почти всички стаи в хотелите във Виена, Клагенфурт, Залцбург и Инсбрук вече са запазени.

Според допитване проведено през януари 2008 година по поръчка на местния телевизионен канал ORF, в Клагенфурт например са останали само няколко стаи в по-малките хотели, както и в къмпингите, които ще бъдат оборудвани непосредствено преди началото на Европейското.

Аналогична е ситуацията и в Залцбург и Инсбрук. Феновете, които са се забавили с резервацията на легла, може да открият места в хотели, разположени не по-близо от 20-50 километра от спортните арени.

Хотелите в Австрия все още разполагат със свободни стаи, но с по-нисък ранг. „С всеки изминал ден местата остават все по-малко и по-малко”, разкри за Deutsche Welle ръководителят на отдела за туризъм във Виена Норберт Кетнер.

Няма коментари: