По-ниски цени по морето през август

вторник, 5 август 2014 г.

По-ниски цени по морето през август

Очаква се безпрецедентен спад на цените по българското Черноморие през оставащите два летни месеца с около 10%. Това прогнозират специалисти от Института за анализи и оценки в туризма. Най-голяма роля за спада оказват руските туристи, които към момента са с 10% по-малко най-вече заради ограниченията при преминаване през Украйна. Голяма част от пътуващите със самолети отсядат в свои апартаменти по морето или жилища на познати. Времето също оказва своята роля. Увеличава се броят на туристите отсядащи по морето за два три дена, като ефектът е особено осезаем при румънските туристи.
За първи път от доста години има незапълнени обекти, особено тези намиращи се далеч от брега и в по-малки населени места. Именно това е причината доста хотелиери да намалят цената на нощувките, за да компенсират очертаващия се спад.
Още един негативен фактор се оказва стопанисването на плажовете по българското Черноморие. Елена Иванова от съюза на собствениците в Слънчев бряг коментира, че западните туристи са предпочели Гърция и една от причините са безплатните плажове.

Няма коментари: