Ските са предпочитани пред сноуборда

вторник, 10 декември 2013 г.

Ските са предпочитани пред сноуборда

Днес попаднах на едно интересно проучване публикувано в The Telegraph на тема кое е по-предпочитано през зимата: карането на ски или сноуборд. От край време се води "война" между почитателите на двата зимни спорта и тъй като аз никога не съм се качвал на сноуборд, ми бе интересно да прочета какви са резултатите и защо скиорите изпитват по-голямо удоволствие от спорта, отколкото сноубордистите.

Проучването е направено сред 279 гости на няколко ски курорта в Южна Корея, като повечето от тях са останали по повече от 4 дни в курорт и са редовно практикуващи двата зимни спорта. От запитаните 15% са почитатели и на двата спорта и практикуват редовно както единия, така и другия спорт. Именно тяхното мнение е било от основно значение за проучването, тъй като повечето от тях са отбелязали, че изпитват по-голямо удоволствие карайки ски. Освен това усещането за екстремност при карането на ски е далеч по-осезаемо и това също оказва роля според провелите проучването.


Друга интересна информация която е публикувана в статията касае хората, които досега не са практикували двата спорта, но имат желание да се пуснат някога по пистата. Според хора практикуващи двата спорта в началото им е било по-лесно със ските отколкото със сноуборда. Те обаче уточняват, че усещането от двата спорта е коренно различно и си заслужават усилията да се научат и двата.1 коментар:

Валерия каза...

Зад ските седи история. Винаги ще са по-предпочитани.