Модернизацията на Летище Бургас приоритет за 2013 г.

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Модернизацията на Летище Бургас приоритет за 2013 г.

Модернизацията на летище Бургас и влизането в експлоатация на новия пътнически терминал е приоритет на г-жа Алета фон Масенбах, новият главен изпълнителен директор на Фрапорт туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД. Основни цели на дружеството са увеличаване на трафика на летището през следващото лято с помощта на по-пълноценно сътрудничество с държавните, местните органи и туристическия бизнес. Дружеството е оператор и на летище Варна, където също са поставени високи цели за следващата година.
По думите на г-жа фон Масенбах за последните шест години Фрапорт Туин Стар е инвестирало близо 250 млн.лв. в развитието и модернизацията на двете ни черноморски летища Варна и Бургас. В момента и на двете се строят нови и модерни пътнически терминали, с нови системи за обслужване на по-голям капацитет. Според директора на летище Варна Димитър Костадинов, около 12 са съпътстващите проекти по изграждането на новия терминал.

Алета фон Масенбаг работи в дружеството Фрапорт АГ от 16 години и е с богат опит в подобни проекти в различни части на света. Един от проектите с които може да се похвали новият главен изпълнителен директор е доброто летище в Южна Америка - в столицата на Перу, Лима.

Няма коментари: