Една разходка до "Рибарникъ"

събота, 13 март 2010 г.

Една разходка до "Рибарникъ"

В малкото свободно време което имах в Бургас реших да послушам препоръката на един приятел и съчетавайки разходка в Странджа планина да отидем да хапнем пъстърва в едно много приятно ресторантче на път към Малко Търново. Ресторант "Рибарникъ" се намира на около 40км от Бургас (виж картата), в непосредствена близост до областта Ковач. В интерес на истината това е най-подходящото място за отдих на път към Турция, но понеже не се намира на самия път и няма добро обозначение, лесно може да бъде пропуснато. До комплекса от ресторант и хотелска част се достига по черен път с доста голям наклон и вероятно при зимни условия е доста трудно проходим. Но вероятно е въпрос на време пътят до там да бъде асфалтиран, за да се улесни достъпа.



Както и самото име на комплекса издава, в непосредствена близост се намира доста голям рибарник, който е зарибен предимно с пъстърва. Логично и основният специалитет на заведението е пъстърва на скара, като разбира се се предлагат и редица други ястия от българската кухня. Комплексът се намира в самата гора и само на 5км от село Бръшлян - едно от най-посещаваните от туристи селца в Странджа планина.

Ако имате път към Малко Търново непременно посетете "Рибарникъ" и се насладете на порция прясно изпечена пъстърва. Гаранция, че ще останете доволни. :)








4 коментара:

Анонимен каза...

И аз посетих комплекс "Рибарникъ"и никога повече няма да повторя.Първо при резервирана няколко дни преди това тройна стая -пристигаме дават ми ключ, влизаме и изненадаааа...диванчето ,което в случая е третото легло не е подготвено за спане.Трети комплект хавлии също липсват...,такаа обърнах се към госпожата ,която твърдеше ,че е заместник управител и отговора беше "ами оправете си го сами",което ме вбеси.Попитах дали не искат ,когато си тръгна да почистя и изпера с което ме набедиха ,че още с идването ми съм била негативно настроена ,което е смешно.Аз никога не съм негативна,просто съм обективна.Ако отговорът още в началото беше друг и по човешки можех само да разпъна въпросния диван.А и кухнята не беше изобщо толкова добра и не толкова прясно беше всичко.Аз съм човек от същия бранш ,така,че ...Никога няма да се върна там.

Анонимен каза...

Рибената чорба е пълън абсурд. Препоръчвам да си изгонят готвача. Никога не правете тази грешка.

Анонимен каза...

Прекрасно място за отдих и почивка.Чисти и уютни стаи,прекрасна природа но............
Носете си храна и никога,ама никога не ползвайте ресторанта.Трудно и дълго е да се опише с думи.Всичко беше прекрасно,но преди няколко години.Разбрах,че са сменили готвачите и повече никога няма да го посетя.

10.06.2016г.

Unknown каза...

Съжалявам да го чуя, преди 6 години наистина беше наред храната.