Екскурзия до Берлин

понеделник, 9 април 2012 г.

Екскурзия до Берлин

Отдавна желаех да посетя столицата на Германия Берлин, след като за последен път бях там през 1989 г. точно преди падането на стената и спомените ми се ограничават до Бранденбургската врата и телевизионната кула. Полетът от Мюнхен продължи само час (изненадващо за Germanwings без минута закъснение). Хотелчето ни се намираше на границата на A и B зона на метрото, много близо до метроспирка Grenzallee, откъдето с U7 бързо достигахме централната част на града.

За 4 дни успяхме да видим доста въпреки студеното време последните два дни. Разбира се останаха още няколко непосетени музеи, църкви и замъци, но главните туристически не ги пропуснахме: Alexanderplatz с телевизионната кула и червената сграда на кметството, двете най-стари църкви в Берлин - Marienkirche и Nikolaikirche - Berliner Dom, националния исторически музей, Бранденбургската врата, Райхстага, Potzdamer Platz, Sony Center, Колоната на победата, обновената Централна гара, замъците Белвю и Шарлотенбург (разходката във втория замък определено си заслужаваше), фонтана на Нептун.


Като цяло най-впечатлени останахме от посещението ни на Райхстага и националния исторически музей. За желаещите да посетят Райхстага трябва да имат предвид, че е необходимо да направят заявка на сайта минимум три дни преди посещението си.

Ето и малко снимки от изморителните разходки в Берлин :)

Бранденбургската врата
Berliner Dom и ТВ кулата

червената сграда на кметството

Шарлотенбург

историческия музей

замък Белвю

купола на Райхстага

Берлин с река Шпрее

берлинската стена (Potzdamer Platz)

1 коментар:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.