Велинград е дестинация номер едно за спа туризъм

петък, 21 ноември 2008 г.

Велинград е дестинация номер едно за спа туризъм

Титлата СПА-столица на Балканите е присъдена на Велинград на Конференцията на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите, състояла се в Монтерей, Мексико. Това съобщиха от пресцентъра на кметската администрация на курортния град. От Община Велинград планират на тържествена церемония официално да бъде обявено званието СПА-столица на Балканите. В официалния календар на световната браншова организация е включен и празникът на Велинград - 4 юли, а през следващата година на тази дата ще започнат и традиционите "Велинградски празници на културата" в родопския град.


През коледните и новогодишни празници СПА-туризмът ще бъде хит, прогнозира преди време председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (БАХР) Благой Рагин. Освен от традиционните балнеолечебни центрове като Хисаря, Велинград, Сандански и Вършец, такива почивки ще се предлагат и по черноморските хотели в Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена.


От 2005 г. Велинград носи титлата "СПА-столица на България" по решение на БАХР. От общинското ръководство са убедени, че с многобройните си минерални извори Велинград няма конкуренция на Балканския полуостров в развитието на СПА-туризма.



1 коментар:

Анонимен каза...

Велинград е № 1