Очарователният Зигмаринген в Баден-Вюртемберг, Германия

неделя, 17 юли 2011 г.

Очарователният Зигмаринген в Баден-Вюртемберг, Германия

замъкът Зигмаринген
Този уикенд бях поканен на рожден ден в градче, чието име ми бе абсолютно непознато, а и не много лесно за произнасяне :). Името на градчето е Зигмаринген и се намира в южната част на провинцията Баден-Вюртемберг в Германия. Тъй като рожденият ден продължи три дни, имаше достатъчно време да се разходим и разгледаме забележителностите на това очарователно място.

Най-голямо впечатление прави замъкът Зигмаринген (Schloss Sigmaringen), разположен на един хълм над река Дунав. Замъкът стои точно над ниското тукашно течение на реката, а тази територия днес попада в рамките на Природен парк Горен Дунав. От векове насам Зигмаринген е официалната резиденция на рода Хоенцолерн. Замъкът се счита за най-големият по поречието на река Дунав. Започнал като една перфектна средновековна отбранителна крепост Зигмаринген и неговите господари от Хоенцолерн го превръщат през вековете в една блестяща дворцова конструкция. Ако се разходите из замъка, навсякъде може да видите картини, украсени мебели и ценни порцеланови предмети. В музейната експозиция на залата за оръжие може да се види една от най-големите частни колекции на оръжие в Европа, като колекцията съдържа експонати от Средновековието до наши дни.


Зигмаринген
Разбира се със замъка не се изчерпват интересните места в района. Сградите в Зигмаринген са с характерен и много интересен интериор, както ще се убедите от снимките. Районът на природния парк е особено популярен сред катерачите заради високите отвесни скали, а и сред любителите на водните спортове, които могат да покарат кану по поречието на река Дунав.

Като цяло впечатленията ми са повече от добри и макар дългото пътуване от Мюнхен разходката си заслужаваше.
Няма коментари: