Ахтопол с туристическо пристанище

понеделник, 9 февруари 2009 г.

Ахтопол с туристическо пристанище

Ахтопол мореПосланикът на Италия в България Стефано Бенацо съобщи, че италианци възнамеряват да направят туристическо пристанище в Ахтопол. Идеята бе обсъдена с областния управител на Бургас Любомир Пантелеев, който от своя страна обеща, че ако инвеститорите отчетат интересите на местните рибари ще подкрепи проекта.

Освен идеята за туристическо пристанище по време на срещата са били обсъдени и възможностите за развитие на Бургас и областта по отношение на изграждането на трансграничния проект Коридор №8. За изграждането му италианската страна би ни оказала съдействие в областта на туризма, екологията, опазването на околната среда, туризма и обучението. „Бургас ще бъде един от терминалите на Коридор №8 и регионът би могъл много по-ефикасно да използва тези възможности", смята посланик Бенацо.


Делегацията от Италия представи и интересна статистика пред кмета на Бургас Димитър Николов. Данните показват, че търговският обмен между Италия и България през изминалата година е бил в размер на 3,3 млрд. евро, а над 1000 италиански фирми работят в България и тенденцията е броят им да се увеличава всяка изминала година.



Няма коментари: