Берковица очаква първите скиори

петък, 14 ноември 2008 г.

Берковица очаква първите скиори

Берковица вече е готова да посрещне първите любители на зимните спортове, похвалиха се от кметството. Под връх Ком работят три нови ратрак машини, които подготвят пистите за предстоящия ски сезон. Освен това е ремонтиран и 16 километровия път от града до хижа Ком, като част от него е изцяло преасфалтиран.

Най-голямата база в планинския комплекс (хижа Ком) също е готова за зимния сезон. Хижата разполага със 120 легла, а за отоплението през студените дни вече са осигурени нафта и дърва. Закупени са и трайните продукти за трапезата, тъй като при силен снеговалеж често пътят става непроходим.

Всяка година стотици гости идват в разгара на сезона в Берковица привлечени от евтините нощувки и апетитната скара, която предлагат повечето хижари. Нощувка в Берковица може да се намери на цена от 12 лв.

1 коментар:

Dom Parvanovi каза...

Пътя се чисти до асфалт редовно, и спокоино може и да спите в града. А собсвениците на доста от къщите за гости спокоино могат да ви изкарат до горе с техните си 4х4 машини дори и да сте прекалили с празнуването в механите :)