Хотел Хилтън отново с пет звезди

вторник, 22 април 2008 г.

Хотел Хилтън отново с пет звезди

Столичният хотел Хилтън отново получи петте си звезди година и половина след като Държавната агенция по туризъм отказа да го категоризира. Информацията бе потвърдена в понеделник от представители на хотела. Заради казуса Хилтън се наложи агенцията по туризъм да промени условията за категоризиране и нормативните актове, като хотелът отново заслужи пет звезди според новите критерии.


След като през 2006 загуби звездите си, собственикът на хотела - Компания за луксозни имоти - заведе дело срещу агенцията по туризъм. През октомври 2007 г. последната инстанция за решаването на такива спорове в България - петчленен състав на Върховния административен съд - отхвътли жалбата на собственика на хотел Хилтън. Въпреки факта, че от няколко месеца беше в сила променена наредба за категоризиране на туристическите обекти, съдът отне звездите на хотела. Още тогава обаче бе коментирано, че хотелът в София може да кандидатства за категоризация по новата наредба.

Агенцията по туризъм подготвя промяна в закона за туризма с цел да направи безсрочната категоризация на хотелите срочна за пет години. Против подобно предложение се обявиха голяма част от представителите на хотелиерския бизнес.



Няма коментари: