Велинград се превръща в балнеоцентър от световен мащаб

събота, 8 март 2008 г.

Велинград се превръща в балнеоцентър от световен мащаб

Алтернативният туризъм се превръща в приоритет за Велинград. Това заяви на пресконференция кметът на общината Иван Лебанов:
"Това, което искаме, е да превърнем Велинград в една чисто ваканционна територия, да успеем да изведем нещата дотам, че Велинград да стане световен спортно-туристически балнеоцентър."

Повод за пресконференцията бяха 111 дни от всъпването му в длъжност. Иван Лебанов добави:
"Целите пред нас са много, но една от основните, залегнала в програмата ни за управление на общината за периода 2008 - 2011 година, е Велинград от сезонен да се превърне в целогодишен курорт чрез развитие на спа-туризъм, спорт, ски, селски, риболовен, ловен, планински и конгресен туризъм".

Кметът на община Велинград съобщи, че е предвидено разработване на туристически маршрути свързани с обекти от културно-историческото наследство на този край - средновековната крепост Градот, средновековната църква над връх Острец, антично тракийско сверилище над Клептуза и др. Предвидено е и изработването на програма за развитие на родопския край като ски-център, в която е предвидено изграждането на съоръжения за зимен туризъм в района на Куртово, Белмекен и Юндола.

агенция Фокус



Няма коментари: